De græske druer

Grækenland gennemlever en kæmpe opblomstringsperiode med hundredvis af indfødte druesorter, der i tusinder af år har skabt unikke vine i det bjergrige land. Det antikke europæiske vinland er nu igen i højt gear og på lige fod med andre lande i centraleuropa, på know-how, teknologi og specialisering, til trods for den modvind landet har været igennem blot i nyere tid – 400 år med forbud mod kommercielt at producere vin, invasioner, borgerkrig, juntastyre, krise, den øgede konkurrence…

Det er på tide, at Skandinavien smager den nye generation af moderne græske vin. Med landets bjergrige højder, konstant kølende middelhavsvinde, minimale regn, solkoncentration og særlige teknikker til at beskytte vinstokkene mod den barske nartur frembringes vine med helt specifikke terroiraftryk og unikke smagsprofiler, som man ikke finder det andre steder i verden.

Information om de græske druer, som vi arbejder med, er endnu ikke færdigudarbejdet. Derfor, sektionerne du ser her og nu er kun en begyndelse. Vores mål er en komplet oversigt i løbet af foråret 2018 over alle de druer, som vi arbejder med sammenholdt med specifikke vine, for et hurtigt overblik.